eniyibebek-anne-ve-babalar-icin-hayatta-kalma-rehberi
Ana SayfaHamilelikHafta Hafta Hamilelik7 Haftalık Hamile - Hafta Hafta Gebelik

7 Haftalık Hamile – Hafta Hafta Gebelik

Hamilelikte 7. Hafta

7 Haftalık Gebelik döneminde, sabah bulantısı artar ve hamileliğin 7. haftasında bebeğiniz geçen haftadan bu yana iki katına çıkar.

7 Haftalık Hamilelikte Bebeğiniz Ne Kadar Büyük?

Bebeğiniz 7 Haftalık Hamilelikte 0.64 cm uzunluğunda ve 3 gram ağırlığında. Bu bir kırmızı fasulye tanesinin büyüklüğü kadar.

hamilelik 7 hafta gebelik bebek boyutlari en iyi bebek

7 Haftalık Hamileyken Bilmeniz Gerekenler:

  •     Bebeğiniz
  •     Vucüdunuz
  •     Hayatınız

7 Haftalık Hamilelikte Bebek Gelişimi

Bebeğiniz size yumruk atamamış olabilir, bir tekme hissedemezsiniz ve muhtemelen doktora bile gitmediniz. Ama muhtemelen bebeğinizin orada neler olduğundan hiçbir haberiniz yok. Aslında o kadar çok şey oluyor ki.

7 haftalık gebelik döneminde bebeğin ana organları gelişmeye başlar (kalp, beyin, karaciğer, mide ve böbrekler). 5. Haftadan itibaren 8 haftaya kadar doğum öncesi ultrasonlarda kalp atışlarını duyabilmelisiniz. Dinleyin : “Bıgık! Bıgık! Bıgık!”

    Hızlı büyüme: Bebeğiniz gerçekten hızlı büyüyor, geçen haftadan beri iki katına çıktı!

    Kol ve bacak eklemleri: Küçük küçük embriyonun kolları ve bacakları filizlenmiş ve eklemler oluşmaya başlıyor.

    Daha karmaşık beyin: Beyin de bu hafta bir büyüme hamlesinden geçiyor. Zaten iki yarımküreye sahip ve her dakika daha karmaşık hale geliyor (tam olarak dakikada 100.000 yeni hücre oluşuyor).

    Büyüyen sindirim sistemi: Bağırsaklar büyüyor ve göbek kordonuna biraz uzanıyor. Daha sonra doğru yere giden yolu bulacaklar.

Vücudunuz: 7 Haftalık Hamilelik Belirtileri

Şu an çok sıcak değil mi? Yalnız olmadığınızı bilin! Hamilelik belirtileri şu anda yüksek vitese geçme eğilimindedir. İşte deneyimleyebileceğiniz şeylerden bazıları:

    Sabah bulantısı: Kadınların %80’inden fazlası 7 haftalık hamilelik döneminde mide bulantısı yaşar ve yarısından fazlasında da biraz kusma görülür. Bu sabah hastalığı genellikle ikinci trimesterde (ikinci üç aylık dönem) geçer. Ve sadece sabah bulantısı değil çoğu semptomlar 2. üç aylık döneminizde sona erer. Daha az, daha sık yemek yiyerek semptomlarınızı yönetilebilir tutmaya çalışın; gün boyunca küçük yudumlarda bol su içmek; ve yemekten hemen sonra uzanmaktan kaçınmak bunu önlemede size yardımcı olacaktır.

    Bitkinlik: Yorgunluk hamileliğin 7. haftasında sert bir şekilde vurabilir ve bu konuda yapabileceğiniz çok şey yoktur. Sağlıklı ve sık sık yemek yiyerek (birkaç saatte bir), bol su içip egzersiz yaparak (buna bağlıysanız) enerjinizi korumaya çalışın. Ve hafta sonları uyumak için kendinize izin verin. Gün içerisinde yapabildiğiniz zaman biraz şekerleme yapın.

    Şişkinlik: Gebelik hormonu progesteronu, sindirim de dahil olmak üzere vücuttaki bazı işlevleri yavaşlatır. Ekstra sindirim süresi, ekstra gaz birikmesine izin vererek şişkinlik olasılığınızı artırır. Gazlı içecekleri sınırlamak, yağlı veya kızartılmış yiyeceklerden kaçınmak, daha küçük öğünler yemek (ancak daha sık yemek), bol su içmek, yavaş yemek ve çiğnemek fazla gazı önlemeye yardımcı olabilir.

    İshal: Hormonlarınız değiştiğinde ve sindirim yavaşladığında bu da başlayabilir. Ya da belki de diyetinizdeki değişikliklere karşı hassassanız ya da belki bir mide rahatsızlığınız varsa bunu tetikleyebilir. En önemli şey ishaliniz varsa vücudunuzu nemli bırakmaktır. Bu yüzden bol su ve taze meyve suyu ve çorba için. İshal iki gün içinde kendiliğinden düzelmezse, doktorunuzu arayın.

    Aşırı tükürük: Ağzınızın bugünlerde daha fazla sulandığını fark ettiniz mi? Aşırı tükürük, herkesin fark edemediği gerçek bir hamilelik belirtisidir. Doktorlar, ekstra tükürüğün ağzınızı ve boğazınızı ilk trimesterde grev yapabilen tahriş edici mide asitlerinden koruduğunu söylüyor. Çok fazla su içmek, gargara kullanmak, dişlerinizi sık sık fırçalamak ve sakız çiğnemek yardımcı olabilir.

    Sık idrara çıkma: Rahim zaten mesanenizi genişletiyor ve kalabalıklaştırıyor, bu da daha sık işemek için bir dürtü yaratıyor. Rahim ikinci trimester da biraz daha yükselir ve umarım hamileliğin sonlarına kadar (geçici) biraz azalmalar yaşarsınız.

    Hiçbir belirti yok: 7 haftalık gebelikte hiçbir belirti sizi rahatsız etmiyorsa, ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Semptomların olmaması, hiçbir şeyin yanlış olduğu veya hamileliğinizin normal olmadığı anlamına gelmez. Bu semptomları diğer annelerden biraz daha geç alabilir ya da kabaca ilk üç aylık dönemdeki belirtileri yaşamayan birkaç kişiden biri olabilirsiniz.

7 Haftalık Gebelikte İpuçları

Doğum öncesi vitaminlerinizi yutmakta sorun yaşıyorsanız, sakızlı vitaminleri deneyin.

7 Haftalık Gebelikte Hayatınız Nasıl Olur?

Farklı görünmese de, vücudunuz büyük değişikliğe uğrar ve bazıları günlük hayatınızı etkiliyor olabilir. (Sabah bulantısı vs.) İşte bu hafta kendinize karşı nazik olmanın birkaç yolu.

ultrason 7 haftalık gebe hamilelik en iyi bebek
7 haftalık hamile - hafta hafta gebelik 3

    En iyi ipucu: Su bebeğinizin gelişiminde büyük rol oynar (plasenta ve amniyotik kese gelişimi). Ayrıca yorgunluk, baş ağrısı ve bulantı gibi bazı erken gebelik semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Nereye giderseniz gidin yanınızda bir su şişesi bulundurmanız size sulu kalmanızı hatırlatacaktır. Ek motivasyon için, hedef belirteçleri olan şişeler, gün boyu yolda kalmanıza yardımcı olmak için eğlenceli bir yol olabilir. (Unutmayın: daha fazla su daha fazla tuvalet demektir. Buna göre plan yapın!)

    Kendinizi şımartın: Bir insanı büyütüyorsunuz ve bu hiç de kolay değil. Ayak parmaklarınızı hala görebiliyorken, salonda yeni bir stil veya lüks (ama nazik) bir pedikür ile kendinizi ödüllendirin. Hangi güzellik bakımlarının ve ürünlerinin bebek için uygun olduğunu araştırın.

    Vücudunuz için iyi: Yorgunluk ve mide bulantısı egzersizi aradan çıkarır. Ancak küçük bir hareket, yorgun kasları gererken; enerjinizi ve ruh halinizi gerçekten artırabilir. Eğer hazırsanız, bölgenizdeki doğum öncesi bir yoga sınıfına göz atın. Şu anda böyle bir imkanınız yoksa blokta 10 dakikalık bir yürüyüş yapın.

    Biraz dinlenin: Kırmızı Lekeler? Kramp? Hiç semptom yok mu? Çoğu durumda endişelenecek bir şey yoktur ve çılgın Google aramaları sadece sizi korkutabilir. Telefonunuzdaki bir not alma uygulaması, hatta mini bir not defteri, endişelerinizi toplamak için harika bir yerdir. Böylece bir sonraki sınavınızda jinekologlarınızla tüm bunları paylaşabilirsiniz. 7 haftalık gebelik döneminde endişeler kaybolmazsa, devam edin ve doktorunuzu arayın. Çoğu doktorumuz, telefondaki korkularınızı hafifletir veya bir ofis ziyaretinin en iyi eylem yolu olabileceğini söyler.

İlk Doğum Öncesi Doktor Ziyaretinden Neler Beklemeli?

İlk doğum öncesi doktor ziyaretinizi (genellikle yaklaşık 8 hafta) hevesle beklerken, ne anlatacağınıza dikkat edin. İşte özet:

    Tıbbi geçmiş sohbeti:

OB veya ebeniz hem genel sağlık hem de jinekolojik olarak sağlık geçmişinizi soracaktır. Son adet döneminizin ilk gününün ne olduğunu not edin, çünkü onlar sizin kaç haftalık hamile olduğunuzu (ve böylece doğum tarihini) belirlemenize yardımcı olmak isteyeceklerdir. Şu anda hangi ilaçları veya takviyeleri kullandığınızı bilin, böylece farkında olarak doğru teşhis koyabilirler. Ayrıca kendinizin ve partnerinizin ailelerinde meydana gelebilecek hastalıklar hakkında sorular sorarlar, bu nedenle emin değilseniz aile üyelerine önceden sorun.

    Fiziki muayene:

Tansiyonunuz, boy ve kilo kontrolleriniz ve pelvik muayeneniz ile birlikte tam bir sınavdan geçersiniz. Birçok hekim bu randevuda ultrason uygular, bu durumda küçük bir titreyen kalp atışı görebilirsiniz. (Voo Hoo!)

    İdrar testi:

Bir kaba işemek için hazır olun çünkü idrarınız hamileliğinizi doğrulamak için test edilecektir. İdrar ayrıca protein, glikoz, beyaz kan hücreleri ve daha fazlası için test edilecektir ve muhtemelen her randevuda bu yaşanabilir.

    Kan çalışması:

Kanınız alınacaktır, bu nedenle doktorunuz “kan grubunuzu ve Rh durumunuzu” (komplikasyonları önlemek için süper önemli) ve anemiyi bilir. D vitamini eksikliği, bazı bağışıklıklar ve daha fazlası için test edilebilir.

    Sorular ve Cevaplar:

Dokümanınız muhtemelen hamileliğiniz boyunca sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olacak talimatlar verecektir. İşte endişelerinizi dile getirme ve merak ettiğiniz tüm soruları sorma şansınız!

7 Hafta Hamilelikte Karnınız

7 haftalık gebelik döneminde şişkinlik ve almış olabileceğiniz fazladan bir veya iki kilo arasında (tamamen normal), biraz karnınız varmış gibi hissetmeye başlayabilirsiniz. Aslında yaklaşık 12 haftaya kadar hamile görünmeyebilirsiniz.

7 Hafta Gebelik Kontrol Listesi

    Çantanızda veya masanızda tutmak için güzel bir su şişesi alın. Su, birçok hamilelik belirtisi için en kolay çözüm ve önlemdir, bu nedenle gün boyunca su içmeyi sürdürün. Karnınızı sakinleştirmek için zencefil veya nane çayı deneyebilirsiniz (Denemeden doktorunuza danışın!).

Yalçın
Yalçınhttps://www.eniyibebek.com/
"Eniyibebek.com" yazarı...Ailesine aşık bir baba...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER YAZILAR

En Yeni Yorumlar